flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 08 по 11 квітня 2024 року Національною школою суддів України проведено підготовку та підвищення кваліфікації для працівників апаратів суддів відповідальних за бухгалтерський облік, планово-фінансову діяльність та звітність.

12 квітня 2024, 10:19

З 08 по 11 квітня 2024 року Національною школою суддів України проведено підготовку та підвищення кваліфікації для працівників апаратів суддів відповідальних за  бухгалтерський облік, планово-фінансову діяльність та звітність.

 

Під час проведення заходу учасники розглянули низку актуальних питань, зокрема:

  • забезпечення належних умов безпеки та організації роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій;
  • організація та здійснення публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України №1178 від 12.10.2022(зі змінами);
  • питання використання та передачі нерухомого та рухомого майна, що перебуває у сфері управління Державної судової адміністрації України: особливості під час дії воєнного стану ;
  • основи бюджетного процесу в судах, органах і установах системи правосуддя. Бюджетне фінансування судової системи України.
  • основні зміни законодавства України щодо казначейського обслуговування розпорядників бюджетних коштів та подання звітності;
  • огляд практики Європейського суду з прав людини у справах проти України у 2023 році (адміністративні аспекти;
  • актуальні питання застосування матеріального та процесуального права адміністративними судами при розгляді публічно правових спорів за участю військовослужбовців та інших осіб під час воєнного стану.

Від Тернопільського окружного адміністративного суду участь у підготовці та підвищенні кваліфікації взяли начальник фінансового відділу Оксана ЛЕСЬКІВ та заступник начальника фінансового відділу Оксана ГЕВКО.