flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

26 жовтня 2018 року відбудеться спільне засідання Ради суддів України, Ради адвокатів України та Ради прокурорів України, під час якого буде розглянуто питання незалежності суддів та усіх учасників судового процесу.

01 жовтня 2018, 16:28

Таке рішення прийняли сьогодні очільники органів самоврядування Олег Ткачук,Лідія Ізовітова та Михайло Місюра під час підписання Резолюції "Професійна етика правосуддя".


Обгрунтовуючи необхідність проведення спільного засідання, Голова Ради суддів України Олег Ткачук зазначив, що зараз особливо гостро стоїть питання захисту усіх учасників судового процесу, а це суддів, прокурори, адвокати, сторони процесу,свідки. "Будь-який тиск на суддю, адвоката, прокурора - це посягання в цілому на незалежність правосуддя" - наголосив Олег Ткачук.
Нагадаємо, спільну резолюцію "Професійна етика правосуддя" було прийнято 21 вересня 2018 року на спільному засіданні Ради суддів України, Ради прокурорів України, Національної асоціації адвокатів України, Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини з питань забезпечення прокурорами й адвокатами дотримання основоположних засад судочинства та етичних норм органами, що беруть участь у здійсненні правосуддя та судових процесах.

 Джерело:Прес-служба Ради суддів України