flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підтримаємо Збройні Сили України!

01 червня 2023, 12:11

24 лютого 2022 року назавжди розділило життя українців на до та після. У зв’язку із вторгненням російських військ в Україну по всій території держави було введено воєнний стан.

Судова гілка влади як і інші правові інституції зазнала впливу війни, що, безумовно, внесло свої корективи в процес здійснення судочинства. Адже війна в країні не може не впливати на процес здійснення правосуддя. Проте, навіть в умовах воєнного стану конституційне право людини на судовий захист не може бути обмеженим. Відповідно до ст. 26 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» закріплено, що правосуддя на території, на якій введено воєнний стан, здійснюється виключно судами.

Тернопільський окружний адміністративний суд з перших днів військової агресії проти України працював та продовжує працювати забезпечуючи належний доступ громадян до правосуддя.

Боротьба з державою-агресором та відсіч посяганням на територіальну цілісність України – не лише завдання держави, а й громадянський обов’язок всього нашого суспільства та кожного з нас.

В умовах збройної агресії російської федерації проти України Тернопільський окружний адміністративний суд також долучився до важливої соціальної ініціативи, а саме підтримки Збройних Сил України.

За період дії правового режиму воєнного стану судді Тернопільський окружний адміністративний суд перерахували на спеціальний рахунок, відкритий у Національному банку України, на підтримку Збройних Сил України  більше одного мільйона гривень.

Також судді та працівники апарату суду долучаються до різних волонтерських та гуманітарних ініціатив, спрямованих на перемогу у війні з російською федерацією.

Тернопільський окружний адміністративний суд і на далі долучатиметься до підтримки Збройних Сил України, задля досягнення нашої спільної мети – сильної, мирної, незалежної і цілісної України, у визнаних міжнародним правом кордонах!

 

Віримо у Збройні Сили України!

Перемога буде за нами! Слава Україні!