flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем Конституції України!

28 червня 2023, 11:54

Україна – країна сильних та вільних людей! Людина, її життя та здоров’я, честь, гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищими соціальними цінностями.

Конституція України – це головний оберіг державності й демократії, гарант соборності нашої країни. Її прийняття назавжди закарбувало бажання українців жити у власній незалежній державі.  Конституцією України утверджені головні цінності нашого народу і будуючи майбутнє нашої Батьківщини ми маємо  пам’ятати про це.

На 490 день повномасштабного вторгнення росії в Україну і численних злочинів окупантів, усі ми по-новому оцінюємо значення цінностей, закладених у Конституції України. Основний Закон є ядром консолідації Українського народу. Нині усі громадяни України, які чинять спротив російському вторгненню, виконують конституційний обов’язок та наближають нашу Перемогу. Ми разом успішно протистоїмо агресору, що зневажає юридичні норми та міжнародне право.

Шануймо Конституцію України, пам’ятаючи, що Україна починається з кожного із нас. І тільки нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку людини, де пануватимуть гуманізм, демократія, верховенство права і справедливість.

Також в ці дні проходять Дні адміністративної юстиції України.

6 липня 2005 року  Верховною Радою України було прийнято Кодекс адміністративного судочинства України. Саме цей нормативно-правовий акт став поштовхом до початку діяльності адміністративних судів і до розвитку системи адміністративних судів. І найголовніше він став тим інструментом, який сприяє захисту прав, свобод та інтересів людини і громадянина у нашій Державі.

З нагоди Днів адміністративної юстиції за сумлінну та бездоганну працю, зразкове виконання службових обов’язків, Восьмим апеляційним адміністративним судом  було відзначено подяками працівників Тернопільського окружного адміністративного суду: Вікторію Чорнопиську, Марію Дудар, Наталію Кузій, Сергія Гаврильченка, Вікторію Побурко, Андрія Лучку.

З нагоди Дня Конституції України бажаємо усім нехай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої держави у забезпеченні гідного життя кожного громадянина.