flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 18-ю річницею прийняття Кодексу адміністративного судочинства України!

06 липня 2023, 11:38

Не зважаючи на складну ситуацію, в якій перебуває країна в даний час, ми є європейською державою з відповідними цінностями. Законність і дотримання закону – це одна з найважливіших наших цінностей.

 

Одним із основних завдань сучасної правової держави є створення й налагодження ефективного функціонування правових механізмів, призначених для здійснення охорони та захисту прав, свобод та інтересів фізичних і юридичних осіб, а також їх відновлення.

 

Адміністративна юстиція – це окрема, особлива сфера правосуддя, що покликана захищати людину від свавілля держави.

 

6 липня 2005 року Верховна Рада України ухвалила Кодекс адміністративного судочинства України, який став поштовхом до початку діяльності адміністративних судів і розвитку їхньої системи.

 

Вказана подія є успіхом для українського суспільства та результатом боротьби за те, щоб держава належним чином виконувала свої конституційні функції, а український народ зміг контролювати виконання їх дієвими інструментами.

 

Таким інструментом і став Кодекс адміністративного судочинства України.

За період існування адміністративна юстиція довела свою ефективність і надалі успішно захищає права і свободи у сфері публічно-правових відносин.

 

Тернопільський окружний адміністративний суду вітає всіх з 18-ю річницею прийняття Кодексу адміністративного судочинства України!