flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародна науково-практична конференція «Правові колізії у застосуванні фундаментальних прав та свобод»

07 жовтня 2024, 10:36

03.10.2024 в місті Івано-Франківськ відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Правові колізії у застосуванні фундаментальних прав та свобод». Організаторами наукового форуму виступили: Верховний Суд, Організація з безпеки і співробітництва в Європі, проєкт ЄС «Право-Justice», Асоціація адміністративних судів, Восьмий апеляційний адміністративний суд та Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Від Тернопільського окружного адміністративного суду у даній конференції участь приймала голова суду Уляна Мірінович.

Під час відкриття заходу, учасників привітала модераторка конференції, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду  Наталія Блажівська. Згодом слова вітання учасникам конференції адресував співмодератор заходу, голова Восьмого апеляційного адміністративного суду Олег Заверуха. Також з  вітальним словом до присутніх звернувся голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович.

Надалі конференцію було продовжено у форматі сесійних засідань. В межах науково-практичного зібрання учасники ділилися міркування й напрацюваннями щодо актуальних питань, пов’язаних з правовими колізіями. Ішлося, зокрема, про правові джерела фундаментальних прав та свобод, індивідуальні (адміністративні/судові) рішення, які суперечать/порушують фундаментальні права (з різних джерел), національне законодавство, яке суперечить/порушує фундаментальні права (з різних джерел), подальші конфлікти між фундаментальними правами у різних правових режимах. Під час конференції учасники також обговорили проблеми щодо права ЄС і національних конституцій, практику ЄСПЛ, справи про вибори, співвідношення між основними свободами ЄС, європейські рекомендації щодо судочинства та доброчесності.